Kruiden Cursussen
Kennis van Kruiden ~ Herborist in opleiding ~

Deze cursus wordt hervat op een later tijdstip 

KENNIS VAN KRUIDEN, herborist in opleiding
tweewekelijks,  (21 lessen)
~De kracht van kruiden binnen handbereik~

De Opzet
De cursus Kennis van Kruiden is een veelzijdige opleiding waarbij de kruidenleer centraal staat. Je leert de inhoudsstoffen van kruiden kennen en toepassen in je dagelijkse leven: Op medicinaal gebied, in de keuken of in huidverzorgende producten. In theorie, praktijk en met thuisopdrachten. Je leert o.a. hoe je zalf, tinctuur en siroop maakt en hoe kruidenthee wordt samengesteld. Maar ook het bereiden van een lunch met groenten, eetbare bloemen en kruiden uit de tuin van Filiamosa hoort hier bij. In diezelfde tuin gaan de handen uit de mouwen om het kweken, verzorgen, oogsten en drogen onder de knie te krijgen. En we trekken erop uit om de kruiden in het wild en die van de tuin van Filiamosa te leren kennen. Kortom, als herborist in opleiding treedt je in de voetsporen van een traditie die mens en natuur al eeuwen samenbindt.
De cultuurhistorie van de volksgeneeskunst zal dan ook als een rode draad door de cursus lopen. Na deze cursus is het toepassen van kruiden in jou alledaagse leven een boeiende, leuke en leerzame verrijking.
De lessen zijn tweewekelijks op zaterdagochtend, met 3 hele zaterdagen, door winter, lente zomer en herfst heen.

Voor wie?
Voor iedereen die geïnteresseerd is in de vele mogelijkheden van kruiden en wil ontdekken wat ze kunnen betekenen in het leven van alledag.
Wat wordt er van de cursist verwacht?
Inzet, aanwezigheid, de lesstof vraagt ca. 2 uur per week aan huiswerk

Waar?

Wanneer?

Prijs?
De cursus gaat door bij min. 6 personen