Kruiden Workshops 2017-04-18T12:24:40+00:00

Kruiden Workshops 2017

K R U I D E N  W O R K S H O P S

Meldt je aan o.v.v. je naam en de workshop. Locatie tuin Filiamosa, routebeschrijving bij aanmelding. Van alle kruiden workshops zijn ook een workshop-op-maat te maken. Combinaties zijn mogelijk. Voor elk gezelschap vanaf 4 personen. Dit kan 3 uur duren, een halve of een hele dag, met of zonder lunch. Kortom, in overleg is veel mogelijk.

Laat je verrassen, en ontdek de kruiden op hun best, een aangename ervaring

KRUIDEN UIT DE VIJZEL
€ 29,00 pp inclusief ingrediënten
22 juni  19.30u. – 22.00u.

Exotische kruidenmengsels en aromatische specerijenpasta’s doen wonderen in de keuken. Moeilijk te maken? Niet echt. In deze workshop wordt een droog mengsel en een pastamengsel (op olie) gevijzeld + een specerijenazijn gemaakt. Bij aanmelding vermelden of je een vijzel meeneemt. Zelf meenemen; 3 schone jampotjes van 2dl. Gemaakte producten gaan mee naar huis.

MYTHISCHE BOMENWANDELING MET PICKNICK
€ 29,00 pp
15 juli  10.30u. – ca. 13.00u.

Park Klarenbeek herbergt heel wat bomen die door onze verre voorouders als heilige bomen werden beschouwd. Bij de Kelten, Germanen en Romeinen stonden deze bomen in hoog aanzien. Maar ook in de middeleeuwen zijn ze niet los te zien van God en de duivel, heksen en demonen. Verhalen die ogenschijnlijk niets meer met ons dagelijks bestaan te maken hebben. Maar is dit wel zo? De wandeling wordt afgesloten met een picknick in de tuin van Filiamosa.

MEDICIJN~  OF KEUKENKAST ? 
€ 29,00  pp inclusief lesmaterialen
13 juli  19.30u. – 22.00u.

Kruidenolie om te bakken of je huid te verzorgen? Vlierbloesemazijn in de sla of bij insectenbeten? Deze workshop laat zien dat het medicijnkastje veel weg heeft van de keukenkast, of is het toch omgekeerd? Gemaakte producten, kruidenazijn en -olie, kruidenzalf, gaan mee naar huis. Zelf meenemen; 2 schone jampotjes van 2 dl.

DE TUIN ALS LUNCHTROMMEL 
~steeds opnieuw verrassend anders~ 

€ 40,00  pp inclusief ingrediënten
22 juli  10.30u. – 13.30u.

Wat is er lekkerder dan eten uit eigen tuin. Vers geplukt en meteen verwerkt. Naast bekende groenten en kruiden zullen vooral ook onbekende wilde kruiden voor een verrassende lunch zorgen. Recepten van warme, koude gerechtjes en eetbare bloemen zullen van deze lunch weer een spannende culinaire ervaring maken. Gezamenlijk wordt de lunch bereid om daarna heerlijk te tafelen.

VAN KRUID TOT CRÈME 
€ 29,00 pp inclusief lesmaterialen
20 juli  19.30u. – 22.00u.

De eigenschappen van kruiden zijn een weldaad voor de huid. Een gezonde, stralende huid kan niet alleen haar werk goed doen. Ze laat je ook lekker in je vel zitten. Pure verwennerij. Gemaakte producten; kruidenscrub, bodylotion of lippenbalsem gaan mee naar huis.