Kruiden Workshops2018-11-16T16:42:46+00:00

Kruiden Workshops 2018

K R U I D E N  W O R K S H O P S

Meldt je aan o.v.v. je naam en de workshop. Locatie is de tuin van Filiamosa. De routebeschrijving ontvang je bij aanmelding. Van alle kruiden workshops is ook een workshop-op-maat te maken. Combinaties zijn mogelijk.
Voor elk gezelschap vanaf 4 personen. Het
kan 3 uur duren, een halve of een hele dag, met of zonder lunch. Kortom, in overleg is veel mogelijk.

Laat je verrassen, en ontdek de kruiden op hun best, een aangename ervaring

                 NIEUW!                VAN KRUID TOT CRÈME                NIEUW!    
Workshop bij Dille & Kamille Arnhem
zaterdag 15 december 15.00u – 17.00u.
€ 29,50 incl product informatie en ingrediënten

In deze workshop leer je hoe je met natuurlijke producten een huidverzorgende gezichtscrème maakt. Helemaal op maat voor jou huidtype. Puur natuur en je weet wat je smeert. De gemaakte crème gaat mee naar huis, voor jezelf, of misschien voor onder de kerstboom?


TINCTUUR & ZALF MAKEN
workshop in 2 delen
 € 58,00 p.p. inclusief ingrediënten, lesmap
22 mei + 29 mei  19.30u. – 22.00u.

In 2 workshops leer je hoe een tinctuur en een zalf gemaakt wordt. Welke kruiden geschikt zijn en wat de medicinale werkingen zijn. We maken 2 tincturen en 3 verschillende soorten zalf. Gemaakte producten gaan mee naar huis.

AVONDWANDELING
€ 10,00 p.p.
26 juni  kruidenwandeling
23 augustus mythische bomenwandeling
19.30u. – ca. 21.00u.

Park Klarenbeek herbergt heel wat bomen die door onze verre voorouders als heilige bomen werden beschouwd. Bij de Kelten, Germanen en Romeinen stonden deze bomen in hoog aanzien. Maar ook in de middeleeuwen zijn ze niet los te zien van God en de duivel, heksen en demonen. Verhalen die ogenschijnlijk niets meer met ons dagelijks bestaan te maken hebben. Maar is dit wel zo?

Daarnaast staat het park vol met wilde kruiden. Het park in Engelse landschapsstijl herbergt mooie vergezichten en doorkijkjes. Veel om over te vertellen, maar vooral veel om van te genieten. Elke wandeling wordt afgesloten in de kruidentuin van Filiamosa met kruidenthee en zelfgebakken koek.

VAN KRUID TOT CRÈME 
workshop in 2 delen (ook afzonderlijk te volgen)
€ 58,00 p.p. (€ 29,00) inclusief ingrediënten, lesmap
13 juni + 20 juni  19.30u. – 22.00u.

De eigenschappen van kruiden zijn een weldaad voor de huid. Een gezonde, stralende huid kan niet alleen haar werk goed doen. Ze laat je ook lekker in je vel zitten. Het vers plukken en verwerken van de kruiden zorgt voor een extra dimensie. Pure verwennerij.
Gemaakte producten zoals kruidenscrub, bodylotion, bruisballen en lippenbalsem gaan mee naar huis.

DE TUIN ALS LUNCHTROMMEL 
workshop in 2 delen; eerst voorbereiden, dan ‘aan tafel!’
€ 69,00 inclusief ingrediënten, receptenmap
30 juni + 14 juli  10.00u. – ca. 13.00u.

Wat is er lekkerder dan eten uit eigen tuin. Vers geplukt en meteen verwerkt. Naast bekende groenten en kruiden zullen vooral ook onbekende wilde kruiden voor een verrassende lunch zorgen. Aanbod uit de tuin bepaalt wat er op tafel komt. Maar voor het zover is bereiden we eerst een aantal ingrediënten voor. Die ook mee naar huis gaan. Op 30 juni maken we o.a.  kimchi, gemarineerde geitenkaasjes en een zomerchutney. Dit mag op smaak komen om daar vervolgens op 14 juli gezamenlijk een zomerse lunch van te maken en heerlijk te tafelen.

MEDICIJN~  OF KEUKENKAST ? 
€ 29,00  p.p. inclusief ingrediënten, lesmap
7 juli  10.00u. – ca. 12.30u.

Kruidenolie om te bakken of je huid te verzorgen? Vlierbloesemazijn in de sla of bij insectenbeten? Deze workshop laat zien dat het medicijnkastje veel weg heeft van de keukenkast, of is het toch omgekeerd? Gemaakte producten, kruidenazijn en -olie, kruidenzalf en siroop gaan mee naar huis. Zelf meenemen; 2 schone jampotjes van 2 dl, 1 flesje van 2 dl.