Kruiden Workshops

In 2022 zijn er geen workshops mogelijk in de kruidentuin van Filiamosa

K R U I D E N W O R K S H O P S

De workshops van kruidenatelier Filiamosa zijn op aanvraag te boeken. Combinaties zijn mogelijk. Voor elk gezelschap vanaf 4 personen. Het kan 3 uur duren, een halve of een hele dag, met of zonder lunch. Kortom, in overleg is veel mogelijk.

Laat je verrassen, en ontdek de kruiden op hun best, een aangename ervaring


TINCTUUR & ZALF MAKEN
 inclusief ingrediënten, lesmapje

In deze workshop leer je hoe een tinctuur en een zalf gemaakt wordt. Welke kruiden geschikt zijn en wat de medicinale werkingen zijn. We maken 1 tinctuur en 1 kruidenzalf. Gemaakte producten gaan mee naar huis.

VAN KRUID TOT CRÈME 
inclusief ingrediënten, lesmap

De eigenschappen van kruiden zijn een weldaad voor de huid. Een gezonde, stralende huid kan niet alleen haar werk goed doen. Ze laat je ook lekker in je vel zitten. Het vers plukken en verwerken van de kruiden zorgt voor een extra dimensie. Pure verwennerij.
Gemaakte producten zoals kruidenscrub, bodylotion, bruisballen of lippenbalsem gaan mee naar huis.

DE TUIN ALS LUNCHTROMMEL 
 inclusief ingrediënten, receptenmap

Wat is er lekkerder dan eten uit eigen tuin. Vers geplukt en meteen verwerkt. Naast bekende groenten en kruiden zullen vooral ook onbekende wilde kruiden voor een verrassende lunch zorgen. Aanbod uit de tuin bepaalt wat er op tafel komt. We maken gezamenlijk een zomerse lunch om daarna  heerlijk te tafelen.

MEDICIJN~  OF KEUKENKAST ? 
 inclusief ingrediënten, lesmap

Kruidenolie om te bakken of je huid te verzorgen? Vlierbloesemazijn in de sla of bij insectenbeten? Deze workshop laat zien dat het medicijnkastje veel weg heeft van de keukenkast, of is het toch omgekeerd? Gemaakte producten, kruidenazijn en -olie, kruidenzalf en siroop gaan mee naar huis. Zelf meenemen; 2 schone jampotjes van 2 dl, 1 flesje van 2 dl.