Kruiden Workshops


K R U I D E N W O R K S H O P S
seizoen 2024

Moestuin Deelhoven is een oase van rust achter de grote muren van landgoed Huis Sevenaer te Zevenaar. Al meer dan 50 jaar wordt hier biologisch getuinierd zonder enige vorm van bestrijdingsmiddelen. Het versterken en in standhouden van de biodiversiteit in de moestuin draagt bij aan een gezonde productie van groenten, fruit en kruiden.

Herboriste Judith Maas, en tevens moestuinbaas op het landgoed, geeft diverse workshops waarin zowel kruiden, groenten en bloemen aan bod komen. Van culinaire tot geneeskrachtig staat moestuin Deelhoven tot haar beschikking. In kleine groepen, vol aandacht, leer je hoe makkelijk het kan zijn om te samenwerken met de natuur. 

Laat je verrassen, en ontdek moestuin Deelhoven in al haar glorie;
een aangename ervaring

kruidengeneeskracht: TINCTUUR & ZALF MAKEN
 inclusief ingrediënten, lesmapje  € 37,50
25 mei van 10.00u. – ca. 12.00u.

Kruidengeneeskracht komt in verschillende vormen tot uiting. In deze workshop leer je hoe een tinctuur (kruiden op basis van alcohol) en een zalf gemaakt wordt. Welke kruiden daarvoor geschikt zijn en waarvoor je de medicinale werkingen kunt inzetten. We maken 1 tinctuur en 1 kruidenzalf. Gemaakte producten gaan mee naar huis.

DE TUIN ALS LUNCHTROMMEL 
 inclusief ingrediënten, receptenmap  € 52,50
29 juni van 10.00u. – ca. 13.00u.

Wat is er lekkerder dan eten uit eigen tuin. Vers geplukt en meteen verwerkt. Naast bekende groenten en kruiden zullen vooral ook onbekendere wilde kruiden en bloemen voor een verrassende lunch zorgen. Aanbod uit de tuin bepaalt wat er op tafel komt. Gerechten kunnen zowel vegetarisch als met vlees van eigen koeien gemaakt worden. We maken gezamenlijk een zomerse lunch om daarna heerlijk te tafelen onder het genot van kruidenthee.

VAN KRUID TOT CRÈME 
inclusief ingrediënten, lesmap  € 37,50
27 juli van 10.00u. – ca. 12.00u.

De eigenschappen van kruiden zijn een weldaad voor de huid. Een gezonde, stralende huid kan niet alleen haar werk goed doen. Ze laat je ook lekker in je vel zitten. Het vers plukken en verwerken van de kruiden zorgt voor een extra dimensie. Pure verwennerij. Gemaakte producten zoals kruidenscrub, bodylotion, bruisballen of lippenbalsem gaan mee naar huis.

BEWAREN VOOR LATER
 inclusief ingrediënten, lesmap  € 52,50
24 augustus van 10.00u. – ca. 13.00u.

Inmaakproducten in pot of fles laten de winter nog wat nazomeren. Wie wat bewaart die heeft wat! De voorraadkast wordt gevuld met geweckte groenten, fruit op sap, jammetjes en chutneys. In deze workshop maken we zoet, zuur en zoetzuur voor de donkere dagen. Aanbod uit de tuin bepaalt wat er in pot of fles gaat. Gemaakte producten gaan mee naar huis.