Lezing Velt Café op Kweekland – dinsdag 14 maart
Velt Café op Kweekland, Arnhem

“2017 is het is het jaar van het madeliefje! De naam betekent eeuwige schoonheid. Alle jaren mooi! Het madeliefje is een vaste plant en bloeit het hele jaar door! Is eetbaar, geneeskrachtig en barst van de symboliek.

Om met nieuwe ogen naar onze, in het wild groeiende, kruiden te kijken hebben we herboriste Judith Maas van kruidenatelier Filiamosa uitgenodigd. Zij gaat haar licht laten schijnen over de betekenis en toepassing van onze dagelijkse kruiden die gevraagd en ongevraagd in onze tuinen, parken en landschappen groeien.”

Locatie: Kweekland, Dalweg 80, Arnhem
Tijd: 20:00 uur  tot 22:00 uur.  Inloop 19:30 uur

Filiamosa – De avond verliep in een gezellige, ontspannen sfeer. De moestuinierders hoorden over de mogelijkheden om kruiden in te zetten in combinatie met groenten. Hoe ze de planten weerbaar maken tegen belagers, de grond verbeteren en als natuurlijk bestrijdingsmiddel kunnen worden ingezet. Ons alledaags ‘onkruid’ is hierin een welkome bondgenoot. Dat trouwens ook op andere manieren kan worden verwerkt; na afloop was er voor iedereen een glaasje paardenbloemenwijn.